Energimærke – Er dit hus i Klasse A

Boliger skal i udgangspunktet energimærkes, når de skal sælges. Men er du sikker på, at din energimærkning giver dig mest muligt værdi for pengene?

Hos Engko er vi energirådgivere med fokus på løsninger, der kan betale sig. Både for dig og din pengepung. Derfor kan vi rådgive dig både før og efter energimærkningen. Et godt energimærke kan være med til at sikre dig en markant højere salgspris af din ejendom. Derfor kan det være en god idé, at du spørger os om vores såkaldte præenergimærke , hvor vi før den egentlige mærkning giver dig en anbefaling på, hvordan du billigst hæver din færdige energimærkning.

Hvad er et energimærke.

Bliver din ejendom brugt til helårsbolig, udlejning eller er den over 1.000 m2, så skal den energimærkes ved salg. Et energimærke hjælper køber med at vurdere energiforbruget og derved driftsomkostningerne ved den ejendom han påtænker at købe. Ejendommen bliver vurderes fra en skala fra A til G, som du også kender det fra biler, hårde hvidevarer og elektronik. Ved ejendomme er den højeste vurdering A2020 ned til G.

Energimærket beskriver husets isolering, varmeforsyning, vinduer og hvor stort ejendommens energi og varmeforbrug er. Derudover angiver energimærket forslag til forbedringer og angiver, hvor hurtigt disse forbedringstiltag vil kunne tilbagebetale sig selv gennem energibesparelsen.

Kan et godt energimærke betale sig?

Kan et godt energimærke betale sig? Ja! Tal fra Dansk byggeri fortæller, at du som sælger skal tage energimærket endog alvorligt seriøst. Blot et enkelt trin på energiskalaen kan hæve salgsprisen på op til 30%.

Det har vi i Engko taget konsekvensen af, og udviklet Præ-energimærket og med det giver vi dig muligheden for at få gennemgået dit hus, før den egentlige energimærkning. På den måde får du en chance for at udføre billige energitiltag, der vil hæve den endelige energimærkning og derved markant forøge din fortjeneste ved boligsalg.

Læs meget mere om Præ-energimærkning og hvad det kan gøre for dig på linket herunder

Link til præenergimærke