Præ-energimærke sikrer dig en højere salgspris af din ejendom

Når en boligejer skal sælge deres bolig, skal denne altid have et gyldigt energimærke med en vurdering af boligens teoretiske energiforbrug. Et godt energimærke hæver værdien af ejendommen, men de fleste boligejere ved ikke, at de med rettidig omhu kan opnå et langt bedre energimærke af boligen.

Vi i energirådgivningsfirmaet Engko fra Thisted tilbyder et Præ-energimærke til dig som boligejer, der ønsker at sælge din ejendom inden for overskuelig tid. Kort fortalt er Præ-energimærket et strategisk salgsværktøj, der kan hæve salgsprisen på ejendommen ved at foreslå de rigtige energibesparelser.

En undersøgelse foretaget af Dansk Byggeri og Boligsiden.dk slår fast, at salgsprisen for boligen kan hæves med op til 30%, hvis blot energimærket kan gøres et trin bedre. På selve Energimærket bliver der foreslået energiforbedringer generelt og besparelser disse vil medbringe – Men ikke hvilke forbedringer, der evt. vil hæve energimærket.

Det er her Præ-energimærket bliver et vigtigt værktøj for boligsælgeren.

Sådan kan boligejeren hæve værdien af ejendommen

I Engko har det for os længe været tydeligt, at energimærket er et vigtigt salgsværktøj, der kræver forberedelse. Udfordringen består i, at hæve energimærket på den mest omkostningseffektive måde.

–       Boligejeren kan investere i dyre lavenergivinduer, uden at det ændrer energimærket positivt. Men det kan sagtens være en mindre investering i en luft til luft varmepumpe, der med et slag ændrer energimærket og derved kan gøre ejendommen op til 30% mere værd, er vores erfaringer.

Energimærket bliver beregnet på baggrund af ejendommens teoretiske forbrug af kWh, hvilket kan være svært at gennemskue for boligejeren. Præ-energimærket foreslår de energiforbedringer, der sparer flest kWh og derved lettest og mest effektivt forbedrer energimærkningen.

Billigere genvej til et godt energimærke

Hvis du som boligejeren udfører forbedringer foreslået af en energimærkning, er det nødvendigt bagefter igen, at få lavet et nyt energimærke. Et Præ-energimærke er billigere at udføre end selve energimærket. Samtidigt er det et langt mere præcist og håndgribeligt salgsværktøj for boligejeren. I modsætning til energimærke giver Præ-energimærket konkrete anvisninger til bedre resultater.

      Vi tilbyder Præ-energimærket som et værktøj til at opnå en god score på det færdige energimærke. Det kan være med til at sikre dig som boligejere en bedre pris på din ejendommen. Det er information, der er penge værd.

Vi slår gerne fast at den ejendomsværdistigning, der dokumenteres af Dansk Byggeri gør, at det er en meget god forretning, at forbedre boligens energimærke. Vi er dog helt klar over, at Dansk Byggeris undersøgelse også viser, at et godt energimærke har størst betydning uden for hovedstadsområdet.