1 og 5 års gennemgang

Som almindelig lægmand kan det være svært at gennemskue hvad en 1 eller 5 års gennemgang består af

Vi tilbyder derfor at hjælpe dig trygt igennem.

Det er husejers opgave at påpege de fejl og mangler der er ved byggeriet, som er reklamationsberettiget ved en 1 eller 5 års gennemgang. Med en Engko-konsulent repræsenteret ved gennemgangen, hjælper vi dig med at lokaliserer fejl og mangler – ude som inde (samt skjulte fejl) – og vi laver en udførlig mangelliste for dig. Dette dokument skal du bruge overfor entreprenøren eller typehusfirmaet, og senere anvende i fbm. opfølgning.

Fejl skal nøje noteres, såfremt entreprenøren eller typehusfirmaet udbedre fejlen f.eks. ved en 1 års gennemgang – og fejlen kommer igen, har du derfor mulighed for at klage igen.

VIGTIGHEDEN AF 1 ÅRS GENNEMGANG:

Mange entreprenører og typehusfirmaer kører med en AB forbrugeraftale, hvor du ofte kun har 1 års gennemgangen. Det betyder at det er sidste chance for at få gennemgået boligen for fejl og mangler senest 1 år efter afleveringen. Det er dig som bygherre der skal indkalde entreprenøren til gennemgangen, før du kan påberåbe dig retten til at få afhjulpet mangler ved 1 og 5 års gennemgangen.

Vil du vide mere? Ring til os i dag!