Energimærke – Er dit hus i Klasse A

Boliger skal i udgangspunktet energimærkes, når de skal sælges. Men er du sikker på, at din energimærkning giver dig mest muligt værdi for pengene?

Hos Engko er vi energirådgivere med fokus på løsninger, der kan betale sig. Både for dig og din pengepung. Derfor kan vi rådgive dig både før og efter energimærkningen. Et godt energimærke kan være med til at sikre dig en markant højere salgspris af din ejendom. Derfor kan det være en god idé, at du spørger os om vores såkaldte præenergimærke , hvor vi før den egentlige mærkning giver dig en anbefaling på, hvordan du billigst hæver din færdige energimærkning.

Hvad er et energimærke.

Bliver din ejendom brugt til helårsbolig, udlejning eller er den over 1.000 m2, så skal den energimærkes ved salg. Et energimærke hjælper køber med at vurdere energiforbruget og derved driftsomkostningerne ved den ejendom han påtænker at købe. Ejendommen bliver vurderes fra en skala fra A til G, som du også kender det fra biler, hårde hvidevarer og elektronik. Ved ejendomme er den højeste vurdering A2020 ned til G.

Energimærket beskriver husets isolering, varmeforsyning, vinduer og hvor stort ejendommens energi og varmeforbrug er. Derudover angiver energimærket forslag til forbedringer og angiver, hvor hurtigt disse forbedringstiltag vil kunne tilbagebetale sig selv gennem energibesparelsen.

Kan et godt energimærke betale sig?

Kan et godt energimærke betale sig? Ja! Tal fra Dansk byggeri fortæller, at du som sælger skal tage energimærket endog alvorligt seriøst. Blot et enkelt trin på energiskalaen kan hæve salgsprisen på op til 30%.

Det har vi i Engko taget konsekvensen af, og udviklet Præ-energimærket og med det giver vi dig muligheden for at få gennemgået dit hus, før den egentlige energimærkning. På den måde får du en chance for at udføre billige energitiltag, der vil hæve den endelige energimærkning og derved markant forøge din fortjeneste ved boligsalg.

Læs meget mere om Præ-energimærkning og hvad det kan gøre for dig herunder.

Præ-energimærke sikrer dig en højere salgspris af din ejendom

Når en boligejer skal sælge deres bolig, skal denne altid have et gyldigt energimærke med en vurdering af boligens teoretiske energiforbrug. Et godt energimærke hæver værdien af ejendommen, men de fleste boligejere ved ikke, at de med rettidig omhu kan opnå et langt bedre energimærke af boligen.

Vi i energirådgivningsfirmaet Engko fra Thisted tilbyder et Præ-energimærke til dig som boligejer, der ønsker at sælge din ejendom inden for overskuelig tid. Kort fortalt er Præ-energimærket et strategisk salgsværktøj, der kan hæve salgsprisen på ejendommen ved at foreslå de rigtige energibesparelser.

En undersøgelse foretaget af Dansk Byggeri og Boligsiden.dk slår fast, at salgsprisen for boligen kan hæves med op til 30%, hvis blot energimærket kan gøres et trin bedre. På selve Energimærket bliver der foreslået energiforbedringer generelt og besparelser disse vil medbringe – Men ikke hvilke forbedringer, der evt. vil hæve energimærket.

Det er her Præ-energimærket bliver et vigtigt værktøj for boligsælgeren.

Sådan kan boligejeren hæve værdien af ejendommen

I Engko har det for os længe været tydeligt, at energimærket er et vigtigt salgsværktøj, der kræver forberedelse. Udfordringen består i, at hæve energimærket på den mest omkostningseffektive måde.

–       Boligejeren kan investere i dyre lavenergivinduer, uden at det ændrer energimærket positivt. Men det kan sagtens være en mindre investering i en luft til luft varmepumpe, der med et slag ændrer energimærket og derved kan gøre ejendommen op til 30% mere værd, er vores erfaringer.

Energimærket bliver beregnet på baggrund af ejendommens teoretiske forbrug af kWh, hvilket kan være svært at gennemskue for boligejeren. Præ-energimærket foreslår de energiforbedringer, der sparer flest kWh og derved lettest og mest effektivt forbedrer energimærkningen.

Billigere genvej til et godt energimærke

Hvis du som boligejeren udfører forbedringer foreslået af en energimærkning, er det nødvendigt bagefter igen, at få lavet et nyt energimærke. Et Præ-energimærke er billigere at udføre end selve energimærket. Samtidigt er det et langt mere præcist og håndgribeligt salgsværktøj for boligejeren. I modsætning til energimærke giver Præ-energimærket konkrete anvisninger til bedre resultater.

      Vi tilbyder Præ-energimærket som et værktøj til at opnå en god score på det færdige energimærke. Det kan være med til at sikre dig som boligejere en bedre pris på din ejendommen. Det er information, der er penge værd.

Vi slår gerne fast at den ejendomsværdistigning, der dokumenteres af Dansk Byggeri gør, at det er en meget god forretning, at forbedre boligens energimærke. Vi er dog helt klar over, at Dansk Byggeris undersøgelse også viser, at et godt energimærke har størst betydning uden for hovedstadsområdet.