Fugt og skimmelsvamp

Få byggeteknisk hjælp til at afklare årsagen og rådgivning til at få taget hånd om problemet

Vi udfører en grundig byggeteknisk gennemgang af berørte områder for at afklare, hvad der kan være årsag til problemet og bedømme omfanget. Det kan i den forbindelse være nødvendig at foretage mindre destruktive indgreb i forbindelse med gennemgangen. Det aftales naturligvis altid med jer inden.

Under besøget rådgiver og vejleder vi jer om, hvordan I kan gå videre for at få taget hånd om problemet.

Er der mistanke om skimmelsvamp og skønnes omfanget til at være sundhedsskadeligt eller giver det mening i forhold til eventuel forsikringssag, kan der efter nærmere aftale udtages skimmeltest under besigtigelsen.

Vi kan også tilbyde at udarbejde en skriftlig opfølgning med løsningsforslag til at fjerne årsagen og konkret vejledning til sanering af berørte områder.

Fugtige boliger

Sorte streger i vindueskarmen, i bruserummet. Plamager bagved kommoden på væggen, under sengen. Grå pletter oppe over vinduerne eller en lugt af mug og gammel kælder. Skimmelsvamp er grimt at se på, og meget usundt for mennesker. Især hvis du har astma eller allergi. Fugt og skimmelsvamp er et hyppigt problem i mange boliger. Det skyldes oftest dårlig udluftning, men somme tider kan problemet være så stort at der skal skrappere metoder til.

Luften i vores bolig er fugtig, og forårsages af vores aktivitet i hjemmet. Især om natten når vi sover, afgiver vi en masse vanddamp i vores udåndinger.  Mange vælger at holde sit soveværelse en anelse koldere end den andre rum, og rent komfortmæssigt er det jo dejligt. Men man skal huske på at der dannes kondens, især om vinteren, og hvis boligen ikke kommer af med den fugt igen, så dannes der skimmelsvamp.

Hvad er skimmelsvamp?

Skimmelsvamp er små svampesporer som spredes i luften. Det lever af organisk materiale og vokser derfor på krydsfinér, træ, tapet, støv osv. Svampsporer findes overalt i naturen og i indeklimaet. Hvis der er fugtigt, kan skimmelsvampene begynde at vokse på fx fugtige byggematerialer og brede sig og frigive flere sporer.

Skimmelsvamp og sygdom

Oplever du hyppig forkølelse, astmabesvær, kløen i øjnene, træthed, svimmelhed og hovedpine. Så bør du få tjekket om du har fået allergi overfor svampen. Ligeledes bør du få tjekket om der findes skimmelsvamp i boligen. Hvis du først udvikler allergi overfor svampen, så har du det for livet.

Luft ud!

Man skal huske at lufte ud i løbet af dagen. 2-3 gange om dagen og mindst 15 min ad gangen. Dit soveværelse bør varmes op i løbet af dagen, og så kan man altid sænke temperaturen en times tid inden man går i seng.