Indeklima alarmen giver besked hvis der er fare for et dårligt indeklima.

Fugt og skimmelsvamp er et hyppigt problem i mange boliger. Det skyldes oftest dårlig udluftning, men somme tider kan problemet være så stort at der skal skrappere metoder til.

Luften i vores bolig er fugtig, og forårsages af vores aktivitet i hjemmet. Især om natten når vi sover, afgiver vi en masse vanddamp i vores udåndinger. Mange vælger at holde sit soveværelse en anelse koldere end den andre rum, og rent komfortmæssigt er det jo dejligt. Men man skal huske på at der dannes kondens især om vinteren, og hvis boligen ikke kommer af med den fugt igen, så dannes der skimmelsvamp.

Skimmelsvamp er små svampesporer som spredes i luften. Det lever af organisk materiale og vokser derfor på krydsfinér, træ, tapet, støv osv. Svampsporer findes overalt i naturen og i indeklimaet. Hvis der er fugtigt, kan skimmelsvampene begynde at vokse på fx fugtige byggematerialer og brede sig og frigive flere sporer.

Oplever du hyppig forkølelse, astmabesvær, kløen i øjnene, træthed, svimmelhed og hovedpine. Så bør du få tjekket om du har fået allergi overfor svampen. Ligeledes bør du få tjekket om der findes skimmelsvamp i boligen. Hvis du først udvikler allergi overfor svampen, så har du det for livet.

Man skal huske at lufte ud i løbet af dagen. 2-3 gange om dagen og mindst 15 min ad gangen. Dit soveværelse bør varmes op i løbet af dagen, og så kan man altid sænke temperaturen en times tid inden man går i seng.

Indeklima Alarmen giver besked hvis der er fare for et dårligt indeklima. Få hjælp til selvhjælp og sunde adfærdsændringer, så ved du hvornår du selv skal gøre noget inden det er for sent.
Alarmen monteres på steder hvor indeklimaet kan blive særlig dårligt på grund af fugt og lav temperatur. Det er typisk indvendigt på kolde ydervægge og steder med dårlig ventilation som for eksempel i stuehjørner, bag gardiner og møbler eller i kælderen.

Alarmen kan bestilles gennem Engko. Blot send en mail med bestilling.
Alarmen koster 299.- stk